Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Pilda zilei....


Preţul lucrurilor

Un om avea un băiat tare leneş. Atât de leneş, că nu făcea nimic toată ziua, dar ştia să ceară bani de la părinţi ca să-şi cumpere dulciuri şi i jucării. Dar, într-o zi, tatăl său a hotărât să-1 lecuiască şi, când băiatul a venit iarăşi să-i ceară bani, i-a spus:

- Fiule, eu ţi-aş da banii aceştia, dar mă tem că tu nu ştii să-i preţuieşti. Nu ştii valoarea lor şi îi cheltuieşti fără rost.

- Cum să nu, tată? Ştiu foarte bine că banii se câştigă greu şi nu îi voi mai risipi.

Dar în timp ce băiatul tot încerca să-şi convingă părintele să-i dea bancnota după care îi scăpărau deja ochii, tatăl său a aruncat-o deodată în soba aprinsă. Băiatul a rămas locului, mut de uimire, neînţelegând de ce a făcut tatăl său acest lucru.

- Acum să ştii că eşti pedepsit! - a mai spus tatăl. Pleacă din casa mea şi să nu te mai întorci până nu vei fi şi tu în stare să câştigi un ban.

Băiatul nu a mai avut ce face şi s-a dus la brutarul din colţul străzii, rugându-1 să-1 primească ucenic. O săptămână întreagă a muncit cărând sacii cu făină, frământând coca şi trebăluind prin brutărie. Când se împlini o săptămână, brutarul îi dădu o grămadă de bani.

Fericit nevoie mare, băiatul s-a întors acasă.

- Tată, tată - a strigat el, intrând val-vârtej - am câştigat şi eu bani. Uite bancnotele astea! Uite ce multe sunt şi doar eu am muncit pentru ele, nimeni nu mi le-a dat pe degeaba!

- Bravo fiule, i-a zis tatăl. Ia dă-mi-le şi mie să văd câte sunt...

După ce le cercetă cu luare-aminte, tatăl le aruncă imediat în foc. De data aceasta, băiatul a sărit ca ars, băgându-şi mâinile în flăcări să scoată banii pentru care muncise atât.

- Vezi fiule, de-abia acum ştii valoarea banilor. Şi doar cine le cunoaşte valoarea ştie cu adevărat şi cum să-i cheltuiască - îi mai spuse tatăl cu dragoste.

"Viaţa este muncă şi numai munca îi dă omului dreptul de a trăi: Apa curgătoare dă viaţă, cea stătătoare devine otrăvitoare. "
( Sfântul Ioan Gură de Aur)

Stiri ...din lume adunate...


Comunicatul Ierarhiei Bisericii Greciei referitor la dialoguri şi
la „Mărturisirea de credinţă"


Ierarhia Bisericii Greciei în şedinţa ei din după-amiaza zilei de 15 octombrie a.c., ca şi în prima parte a şedinţei de astăzi, la propunerea Preafericitului Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi a toată Grecia, a dezbătut tema dialogului dintre ortodocşi şi romano-catolici.
La început s-a citit Scrisoarea Patriarhului Ecumenic Kir Bartolomeu referitoare la aşa-numita „Mărturisire de Credinţă", care a fost semnată de clerici, monahi şi laici, după care s-au citit de asemenea şi scrisorile Înaltpreasfinţiţilor Mitropoliţi către Sfântul Sinod, în care cereau informaţii referitoare la textul care s-a semnat la Ravenna şi la planul care se va dezbate în zilele următoare în Cipru referitor la primatul papal în timpul primului mileniu. Asupra temelor acestora s-a discutat şi în Permanenţa Sfântului Sinod încă din luna septembrie a anului trecut.
După citirea textelor de mai sus, Preafericitul a chemat pe Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi Meletie de Nicopole şi Prevezis, preşedintele Comisiei Sinodale pentru relaţiile interortodoxe şi intercreştine, Hrisostom de Messinia, reprezentantul Bisericii Greciei la dialogul cu romano-catolicii şi Hrisostomos de Peristerios ca şi cunoscător al temelor, deoarece în trecut s-a ocupat cu ele, pentru a informa Ierarhia atât în ceea ce priveşte demersul dialogului de mai sus, cât şi asupra textului de la Ravenna şi asupra întrunirii Comisiei Mixte Teologice care va avea loc în zilele următoare în Pafos (Cipru).
Prin urmare a existat un dialog foarte deschis la care au luat parte mulţi arhierei, care au vorbit despre aceste teme importante cu simţul responsabilităţii şi al cunoştinţei. În timpul dezbaterii s-au formulat următoarele puncte:

1. S-a recunoscut nevoia unei mai mari informări pe viitor a Sfântului Sinod al Ierarhiei asupra acestor teme importante. S-a declarat că de acum înainte Ierarhia va fi informată de toate fazele dialogurilor, altfel nici un text nu se poate impune Bisericii. De altfel acest lucru îl presupune statutul sinodal al Bisericii.
2. Dialogul trebuie să continue, însă în cadrul ecleziologic şi canonic ortodox, întotdeauna după o înţelegere cu Patriarhia Ecumenică, după cum s-a hotărât în mod panortodox.
3. Reprezentanţii Bisericii noastre la dialogul respectiv cunosc foarte bine teologia ortodoxă, ecleziologia şi tradiţia bisericească şi îşi oferă cunoştinţele şi puterile lor „pentru unirea tuturor", „întru adevăr" şi în cadrele teologice indispensabile şi ale hotărârilor Conferinţelor Panortodoxe.
4. Textul de la Ravenna şi textul care trebuie să se elaboreze în Cipru se alcătuiesc cu condiţia supunerii şi aprobării lor de către Bisericile Locale Autocefale, prin urmare şi de către Biserica Greciei, după ce s-a deliberat sinodal. Aceasta înseamnă că practic că nu vor exista paşi decisivi în afara hotărârii sinodale a Ierarhiei. Ierarhii sunt păzitorii Predaniei Ortodoxe, după cum au mărturisit la hirotonia lor în treapta de episcop.
5. În legătură cu textul care se va referi la primatul papei Romei în timpul primului mileniu, text care va fi elaborat în Cipru în zilele următoare, s-a dat o îndrumare reprezentanţilor Bisericii noastre să insiste pentru menţionarea în textul final a poziţiei canonice a primatului papei Romei în primul mileniu raportat la Sinoadele Ecumenice şi cu trimitere la canonul 3 al Sinodului al II - lea Ecumenic şi la canonul 28 al Sinodului al IV - lea Ecumenic.
6. Ierarhia Bisericii Greciei urmăreşte şi va continua să urmărească veghind asupra temei dialogurilor Bisericii Ortodoxe cu eterodocşii, fapt pentru care consideră că un text ca „Mărturisirea de Credinţă" este un excedent. Îi roagă dar pe credincioşi să aibă încredere în Păstorii lor şi să se abţină de la acţiuni, care s-ar putea ca pe viitor să creeze probleme.
Acestea au fost discutate şi hotărâte unanim de către Ierarhia Bisericii Greciei cu simţ de răspundere înaintea lui Dumnezeu, faţă de Neprihănita noastră Credinţă şi Predanie şi faţă de bine-credinciosul popor, spre slava lui Dumnezeu şi mărirea Bisericii.

Din partea Sfântului Sinod al Ierarhiei.



(traducere din greacă: ierom. Fotie; sursa: http://thriskeftika.blogspot.com)sursa http://www.impantokratoros.gr/6F2C7547.ro.aspx

18 luni de închisoare pentru că a pus un copil de 3 ani să fumeze



Un bărbat de 31 din Newcastle, Anglia, a fost trimis la închisoare pentru 18 luni, după ce a fost pârât că a dat să fumeze unui copil de 3 ani.
Totul a fost filmat cu un telefon mobil de o altă fată, în vârstă de 14 ani, iar înregistrarea a ajuns în mâna unui vecin care a anunţat poliţia.
La început i s-a părut amuzant, iar fetiţei părea să îi placă. Probabil că îi mai dăduse şi altă dată să fumeze. A terminat ţigara şi a pus-o în scrumieră. După aceea a mai cerut una, dar n-a vrut să îi mai dea. Copila a început să plângă şi i-a mai dat o ţigară", este mărturia unei alte fete de 16 ani care a asistat la gluma bărbatului. S-a dovedit că, până să vină cele două fete, copilul de 3 ani fumase alte trei ţigări.
În timpul filmuleţului se face referire şi la marijuana, dar testele făcute copilului au relevat că ţigările nu conţineau droguri. Asta nu l-a salvat pe Graeme Conroy, care a primit 18 luni de închisoare.

www.libertatea.ro
Campania "Pâine pentru nevoiaşi" la Tulcea, România

Filiala tulceană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România lansează astăzi proiectul "Pâine pentru nevoiaşi".
Directoarea filialei, Simona Covaliov, a declarat că, începând de astăzi de două ori pe săptămână, în fiecare zi de marţi şi vineri, voluntarii organizaţiei vor oferi câte două pâini unui număr de 70 de persoane. Acest ajutor se va acorda timp de şase luni, iar tulcenii care din motive de sănătate nu se vor putea deplasa, vor primi sprijinul la domiciliu. Proiectul derulat de filiala teritorială este susţinut de trei brutării din municipiu, Vifor, Damona şi Pluto, care vor oferi săptămânal 460 de pâini. Campania "Pâine pentru nevoiaşi" se adresează persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, ea demarând chiar de Ziua Internaţională a Alimentaţiei.

www.libertatea.ro
Situaţie tragică pentru tinerii din Chişinău de Hramul Oraşului

În rezultatul deflagraţiei de ieri, 14 octombrie, din centrul mun. Chişinău, au pătimit 36 persoane, cărora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate în spital cu leziuni corporale uşoare. O persoană a fost supusă intervenţiei chirurgicale, 3 se află în stare mai puţin gravă, ceilalţi, după acordarea primului ajutor medical, au plecat la domiciliu, transmite serviciul de presă de la MAI.
Explozia a avut loc aproximativ la ora 22.05, în timpul desfăşurării manifestaţiilor dedicate Hramului mun. Chişinău, în scuarul Arcului de Triumf din Paiaţa Marii Adunări Naţionale. Autorităţile de Stat afirmă că acest caz a fost un adevărat act terorist!

www.unimedia.ro