Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

luni, 19 octombrie 2009

Pilda zilei....


Risipitor sau zgârcit?
Se povesteşte că un bărbat şi femeia sa au venit la un preot să-i ceară sfat femeia îşi acuza omul că este prea risipitor, în timp ce bărbatul o mustra pe nevastă că este prea zgârcită. Uitându-se la ei, preotul le-a arătat deschisă şi i-a întrebat:

- Dacă mâna mea ar fi mereu astfel, mi-ar mai fi ea la fel de bună?

- Nu, părinte!

Preotul a strâns atunci puternic pumnul şi, ţinându-1 aşa, i-a întrebat:

- Dar dacă mâna mea ar fi mereu astfel, mi-ar fi de ajutor?

- Bineînţeles că nu, părinte.

- E, atunci mai gândiţi- vă la asta şi o să vedeţi care are dreptate!

"Tot ce întrece dreapta măsură e vătămător. Nici prea mult, nici prea puţin!" (Avva Moise )

Pilda zilei....


Cei patru ucenici
O dată, patru ucenici au vrut să se întreacă. Zis şi făcut. S-au aşezat toţi într-o încăpere şi au decis ca, timp de trei zile, nici unul să nu spună o vorbă, ca astfel să-şi încerce răbdarea şi puterea de concentrare. Dar, spre seară, când a început să se întunece, unul nu s-a mai putut abţine şi a zis:

- Să aprindă cineva lumina!

- Ce faci, nu trebuia să tăcem? - 1-a întrebat nedumerit al doilea.

- Proştilor, de ce aţi vorbit? - se repezi al treilea să-i dojenească.

- Ehe, doar eu am tăcut! - se lăudă cu îngâmfare cel de-al patrulea.

Fiecare ucenic a căzut pradă câte unei ispite: graba, neîncrederea, mânia şi mândria - cele patru ispite care încearcă pe oameni în tot ceasul. De aceea, răbdarea este cel mai bun tovarăş de drum în viaţă, îţi trebuie răbdare să munceşti, să înveţi, să te rogi ... îţi trebuie răbdare şi să iubeşti.

Unde nu este răbdare, nu este nici iubire.

( Sfântul Grigorie Dialogul)

Stiri ...din lume adunate...


Arhiepiscopul Ciprului împarte pedepse tuturor celor care nu sunt de acord cu el...
Ieşindu-şi din fire, din cauza poziţiei monahilor şi clericilor, Preafericitul (Hrisostomos al Ciprului) s-a declarat hotărât să ia măsuri aspre faţă de protestatari, punându-i în suspendare temporară (pe clerici), iar paralel nu a ezitat să declare că va impune oprirea salariilor clericilor şi îi va pedepsi cu oprirea de la împărtăşanie pe monahi.
Hrisostomos al Ciprului, referindu-se la monahii şi clericii protestatari, a insistat că: „Dacă nu le place, să-şi scoată rasele şi să fugă din biserica oficială. Să plece şi să-şi facă propria biserică. În legătură cu asta, voi fi foarte sever”... Motivul? Tulburarea provocată ieri dimineaţă în afara hotelului Sf. Gheorghe, de către membri ai Uniunilor Creştin-Ortodoxe, monahi din Mănăstirea Stavrovunios, precum şi de către clerici din jurisdicţia mitropolitană Kitios, prin cererea lor de anulare a lucrărilor Întrunirii Comisiei Mixte Internaţionale pentru Dialogul Teologic dintre ortodocşi şi romano-catolici...
... În declaraţiile sale de ieri, Arhiepiscopul a menţionat printre altele că „Biserica, cu siguranţă, este un loc de tămăduire şi cei ce intră în ea o fac pentru a se tămădui. Dar nu este azil, nici nu vom permite niciodată să devină azil de nebuni. Biserica nu poate să fie casă de nebuni. Pentru aceasta voi fi foarte sever. Toţi acei clerici şi monahi care au fost prezenţi la manifestaţia de protest vor fi pedepsiţi”. Preafericitul intenţionează să trimită o scrisoare foarte severă Egumenului Mănăstirii Stavrovunios, în care îi va cere neîmpărtăşirea acelor monahi pe o perioadă de mai multe săptămâni, iar – potrivit celor menţionate - dacă porunca sa nu va fi asculată de Egumen, va lua măsuri şi împotriva acestuia. Paralel, astăzi, Arhiepiscopul aşteaptă să se întâlnească în biroul său cu clericii respectivi, pentru a-i da explicaţii referitoare la prezenţa lor la manifestare.
Hrisostomos al Ciprului, referindu-se la monahii şi clericii protestatari, a insistat că: „Dacă nu le place, să-şi scoată rasele şi să plece din biserica oficială. Să meargă să-şi facă propria biserică. În această chestiune, voi fi foarte sever”...
...Din cauza organizării protestului din afara hotelului, s-a renunţat la o parte din programul care prevedea inaugurarea întrunirii printr-o rugăciune comună în Sfânta Biserică a Sf. Gheorghe, care se află chiar în afara hotelului cu acelaşi nume, pe plaja Hlorakas.
(fragment din ziarul «Αλήθεια» („Adevărul”), 19.10.2009)

(tradus din greacă: ierom. Fotie; sursa: http://aktines.blogspot.com/)
Episoade în Pafos. Ameninţări cu arestarea pentru ortodocşi



Domină panica în Sfânta Biserică Ortodoxă a Sfântului Gheorghe în Hloraka (Pafos), foarte aproape de Saint George Hotel, unde are loc a XI-a Adunare a Comisiei Mixte de Dialog Teologic între ortodocşi şi romano-catolici.
Mai precis, un preot romano-catolic a trecut la izgonirea credincioşilor ortodocşi care se rugau în sfânta biserică, invocând aprobarea Mitropoliei pentru săvârşirea de messe („liturghii”) catolice în biserica ortodoxă amintită.
Credincioşii refuză să părăsească şi să predea sfânta biserică catolicilor, chiar dacă sunt obligaţi de către forţele de poliţie.

(traducere din greacă: ierom. Fotie;
sursa: http://orthodoxia-pateriki.blogspot.com/)
1.5 milioane de spanioli au protestat pe străzi împotriva avortului

Aproape 1,5 milioane de spanioli catolici au participat sâmbătă după-amiază la Madrid la o manifestaţie împotriva proiectului de lege privind liberalizarea avortului propus de guvernul socialist.
Proiectul de lege al guvernului socialist reformulează o lege din 1985, care permite avortul doar în anumite condiţii. El prevede o libertate totală de a face avort în decursul a 14 săptămâni de sarcină, ceea ce i-a nemulţumit teribil pe credincioşii spanioli.
Încălzirea globală, noua religie a vremurilor noastre

Stilul de viaţă eco, respectat cu sfinţenie de către occidentalii în pas cu moda şi timpurile noastre, şi viitorul apocaliptic prezis în cazul în care nu ne vom închina cu toţii legilor verzi face ca problema încălzirii globale sa devină religia secolului XXI.

Vaticanul se opune introducerii religiei islamice în şcolile italiene


Preşedintele Conferinţei episcopale italiene, cardinalul Angelo Bagnasco, a criticat într-un interviu publicat duminică de cotidianul Corriere della Sera proiectul Guvernului de a introduce o oră de religie islamică în şcoli, subliniind că aceasta nu face parte din cultura italiană, relatează NewsIn, dupa AFP.
"Ora de religie catolică se justifică prin faptul că face parte din istoria şi din cultura noastră. Cunoaşterea religioasă catolică este indispensabilă pentru înţelegerea culturii noastre", a spus cardinalul. "Nu mi se pare că ora de religie propusă (de guvern pentru religia islamică - n.red.) corespunde acestei motivaţii rezonabile şi recunoscute", a continuat înaltul prelat.
Viceministrul dezvoltării economice, Adolfo Urso, a propus introducerea în şcolile publice si private a unei ore de religie islamica, facultativa si alternativa la ora de religie catolica, pentru a evita ca elevii musulmani sa ramana in "ghetourile scolilor islamice integriste". Propunerea a fost primita favorabil de stanga, in special de
fostul premier Massimo D'Alema, care a spus ca este "o propunere greu de implementat, dar rezonabila".
In tabara dreptei, daca presedintele Camerei Deputatilor Gianfranco Fini a vorbit de "bun simt elementar, care este indreptat spre interesul national si coeziune sociala", Liga Nordului, partid antiimigranţi, a calificat proiectul drept o "provocare".
La sfarsitul anului 2007, strainii reprezentau 4,2% dintre elevii italieni. Dintre acestia, 37%, adica 184.000, erau de religie islamica, potrivit Ministerului italian al Educatiei.
Sarkozy cere castrarea pedofililor

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat recent că va propune Parlamentului un proiect de lege pentru a limita riscurile de recidivă a violatorilor şi pedofililor. Printre măsurile ce s-ar putea lua se numără castrarea chimică a agresorilor, metodă care e tot mai răspândită în Europa.
Poate de propus şi a homosexualilor?