Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

luni, 6 decembrie 2010

Jurnal de sarcina .....

Astazi am hotarat intr-un final sa incep sa scriu si eu un jurnal de sarcina. Intrucat stau acasa deja de aproape trei saptamani si voi mai sta cel putin 1 daca nu 3 (pana la dublu test) sau mai multe in functie de cum evolueaza lucrurile, am ceva timp la dispozitie pentru a face acest lucru. Unde mai pui si ca sunt singura toata ziua ,pana va veni sotul meu de la munca.
Povestea mea incepe in luna septembrie , cand am aflat prima oara ca sunt insarcinata,fericire maxima pentru toata lumea ,iar pentru mine putina teama pentru ce va fi.

In saptamana 10 de sarcina lucrurile stau cam asa:Partea tare, osoasa, a cerului gurii este complet formata. Aceasta placa osoasa divide gurita de nas si face posibila hranirea si respirarea simultan.
Muschii din peretele aparatului digestiv au devenit functionali si au inceput deja sa practice contractiile care vor fi puse in aplicare in momentul in care bebelusul va manca pentru prima data.
Rata de crestere a bebelusului scazut putin, insa greutatea sa de acum o saptamana s-a marit cu aproximativ 13 g si masoara in lungime intre 50-61 mm.
Sfarsitul saptamanii a 10-a de dezvoltare a bebelusului

Astazi este ultima zi din saptamana a zecea de dezvoltare a pruncului tau. Cum stai cu greturile matinale? Iata cateva solutii de lupta impotriva greturilor matinale:

Incearca sa mananci cativa biscuiti dimineata, inainte sa te ridici din pat; Fa o mica provizie pe noptiera inca de cu seara.
Alimenteaza-ti poseta cu un pachetel de biscuiti ca sa ii ai la indemana in orice moment.
Mananca cate putin si des astfel incat sa nu-ti fie niciodata prea foame ori sa te simti prea plina
Evita alimentele grase sau prajite
Incearca sa identifici ce alimente anume iti provoaca starea de greata si evita-le cum poti de bine
Bea multe lichide in special daca deja ai vomitat. Incearca sa bei apa plata sau sucur naturale din fructe mai degraba intre mese, decat in timpul mesei.
Ghimbirul este un remediu comun pentru greturile de dimineata. Doza folosita este de o jumatate de lingurita de ghimbir luat de patru ori pe zi, timp de patru zile pana la trei saptamani. El poate fi infuzat in apa fierbinte pentru cinci minute si consumat sub forma de ceai.
Uleiul votatil din menta. Aroma de menta poate ajuta un stomac foarte sensibil. Umple un castron mare cu apa fiebinte si pune doua picaturi de ulei de menta in el. Apoi aseaza-l pe o masa langa pat. Asigura-te ca este intr-o zona sigura, unde nu exista riscul sa il rastorni din greseala. Sau, daca preferi, poti folosi o lampa de aromaterapie.
Sfatul zilei
De cand nu ai mai baut suc de mere? Acum e timpul. Sucul proaspat de mere (fara zahar) este recomandat in timpul sarcinii, deoarece contine fier, potasiu si magneziu.
Voi continua in fiecare saptamana cu noi si noi experiente pana la marea intalnire ...