Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

miercuri, 23 decembrie 2009

Astazi e Ajunul ....


24decembrie 2009... e vremea bilantului... cat am agonisit,cat am risipit, in anul ce se pregateste sa ne paraseasca???...pentru unii dintre noi a fost un an bun, cu roade pe toate planurile.. pentru altii poate ca a fost cel mai trist an... unii dintre noi si-au pierdut tot ce-au avut mai drag: mame, tati,copii, rude si prieteni iubiti, care acum le zambesc de Sus...altii s-au bucurat sa intampine in familia lor un nou membru,un prunc drag.... altii sunt macinati de boli si suferinte trupesti si sufletesti ....
Lacrimi de bucurie sau tristete.......
Un colind din Ardeal ne indeamna :
"Voi, acum, copiilor,
Si, voi, buni, parintilor,
Laudati Si cantati,
Si va bucurati.
Ca ni s'a nascut Hristos,
Sa ne fie de folos".

Sărbători cu bucurie şi lumină izvorâtă din raza stelei călăuzitoare magilor, şi nouă, spre mântuire!

...meditații în prag de sărbători....



...în fiecare an peste tot vezi cum dinainte de Nașterea Domnului toți oamenii își fac griji pt cadouri, brazi, ș.m.a. Dar nu îi vezi atât de agitați să meargă la Sf.Taină a Spovedaniei și a Împărtășaniei; pentru copii aleargă în toate părțile să le cumpere cadouri, nu că ar fi un lucru greșit, dar ar putea să fie duși mai întâi la Sf.Euharistie, cel mai Prețios Cadou pentru toate vârstele. Vedem această secularizare peste tot în lume!
Nu se mai cântă colinde ce vestesc Nașterea Domnului, sau bucuria îngerilor sau a păstorilor pt „Evanghelia” Cerească! Numesc Nașterea Domnului Evanghelie dupa sfinții Apostoli, care numesc „vestea cea buna” Nașterea Fiului lui Dumnezeu!
Acum se cântă mai mult Bradul... se cântă mai mult neaua... se cântă mai mult iarna si clopoțeii...
Daca întrebi un copil ce se întâmplă de „Crăciun”, spune ca vine Moș Crăciun! Mulți nu știu că Se naște Domnul nostru Iisus Hristos!
Mulți așteaptă Crăciunul pt petreceri... Dacă vezi mulți creștini la Biserică, asta se datorează credinței lor puternice în Dumnezeu.
În ajun de Nașterea Domnului dimneața se fac la Biserică Slujba Ceasurilor Împărătești, Sf.Liturghie a Sf.Vasile cel Mare unită cu Vecernia Praznicului Nașterii Domnului! iar seara se face Pavecernița Mare cu Litia.
Câți creștini stiu de asta? Și câți merg la aceste minunate slujbe? Din păcate nici unii dintre preoți nu mai fac... cam așa e pe la sate! E grija porcului mai mare! De „porc”-ul din noi o să dăm și noi seama lui Hristos!
Oare nu are dreptate Pruncul Iisus sa Se nască într-o peșteră înghețată? Inimile noastre sunt așa! Pe câți dintre noi nu ne prinde Nașterea Domnului cu inimile înghețate de ură și dușmănie pe aproapele sau chiar pe soț(ie) sau pe copii? Câte suflete nu zac în durere în azile sau spitale.. sau câte suflete nu au nici ce mânca... sau măcar o casă caldă...
Un dar de Crăciun ca să Îl încălzim pe Pruncul Iisus facem noi unui suflet sărman! Sunt acei creștini care fac Bucurie în inimele pline de gheață... întuneric... dar sunt puțini...
Lumea nu S-a bucurat de Nașterea Domnului... numai 3 Crai ce li s-a descoperit... și numai câtorva ciobani, ce au primit vestea cu Bucurie!!!
Imparatul cerului si al pamantului S-a nascut intr-o iesle, in saracie. De mic ne-a aratat calea de urmat, calea lepadarii de sine.


Pe langa mesele îmbelșugate, sa punem pe masa bunatatilor si virtutile: blandetea, rabdarea, iertarea, post si milostenie, ca in clipa cand Oaspetele cel asteptat va intra in casa noastra; in clipa cand Il vom primi prin Sf. Impartasanie pe Pruncul Iisus, el sa Se odihneasca in ieslea inimii noastre, sa Se nasca in noi, sa-L vedem fata catre fata, sa cinam cu El. In clipa aceea vom deveni o Biserica vie, trupul pestera, mintea Fecioara si vom putea canta slavoslovii impreuna cu ingerii.