Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

vineri, 23 octombrie 2009

Pilda zilei....


Câinele şi pisica

Odată, un om stătea liniştit la masă, ospătându-se cu poftă din felurile pregătite. La picioare, s-a aşezat câinele său. Uitându-se în ochii omului, câinele îşi spunea:

"Dă, Doamne, să mănânce cu poftă stăpânul meu şi, după ce s-o sătura, să-mi dea şi mie o bucăţică!"

în acest timp, s-a apropiat şi pisica. Privindu-1 pe om cum mănâncă şi gudurându-se pe lângă el, îşi spunea în sinea ei:

"Dă, Doamne, să orbească stăpânul meu, doar o clipă, să-i pot fura mâncarea!"

Câinele aştepta să primească tot ce omul s-ar fi îndurat să-i dea, cunoscând bunătatea stăpânului său. Pisica însă pândea orice moment să poată fura, lăcomia îndemnând-o să nu se mulţumească cu ceea ce ar fi primit.

Aşa este şi în viaţă. Unii dintre prietenii care ne înconjoară sunt asemenea câinelui, adică fideli şi devotaţi, răbdători şi sinceri. Alţii însă sunt asemenea pisicii: oricând cu un zâmbet pe buze, dar mereu cu răutate în suflet, aşteptând doar prilejul să fure şi să profite de pe urma ta.
Când ai în preajma ta prieteni adevăraţi, bucură-te pentru ei şi pentru prietenia voastră; când vezi însă că de tine se apropie şi cei asemenea pisicii, nu-i goni şi nu te purta cu ei aşa cum ar merita, ci roagă-te pentru ei şi încearcă, prin bunătatea ta, să îi faci şi pe ei mai buni.
"Suferiţi de pe urma unui om rău? Iertaţi-l, ca să nu fie astfel doi oameni răi!"(Fericitul Augustin )

Stire din lume adunate...


O nouă formă de uniatism în spirit catolic: anglicano-catolicismul! Totul doar pentru face o singură religie, în mânile noii ordini mondiale!

La aproape cinci secole de la ruptura produsa de Regele Henric al VIII-lea, Vaticanul este gata să-i primească în rândurile Bisericii Catolice pe episcopii şi preoţii angli­cani dezamăgiţi de turnura pe care au luat-o lucrurile în sânul Bisericii Anglicane - hiro­tonirea femeiilor şi homo­sexua­lilor, acceptarea căsăsătoriilor între persoane de ace­lasi sex, etc. Mai mult decat atât, Vaticanul face un gest fără precedent: acceptă in­trarea în rândurile preoţimii sale a preoţilor căsătoriţi.
Intr-o conferinta sustinuta la Roma, cardinalul William Joseph Levada, prefectul Congregatiei pentru Doctrina Credintei, a precizat ca in acest sens urmeaza sa fie publicata o "Constitutie Apostolica", sem­nata de Suveranul Pontif. Gratie acesteia, prelatii anglicani nemultumiti vor putea deveni preoti catolici si recunoaste pe Papa drept lider spiritual suprem, pastrand totodata elemente "din patrimoniul spiritual si liturgic specific anglican".
Extraordinara mutare a Vaticanului vine la 450 de ani de la sciziunea produsa de Regele Henric al VIII-lea care, dupa casatoria cu amanta sa Anne Boleyn, nerecunoscuta de Sfantul Scaun, se rupe de Roma si creeaza Biserica Angliei, premergatoarea comunitatii crestine anglicane.
Un fapt cu totul iesit din comun este hirotonirea drept preoti catolici pe toti clericii anglicani care vor dori acest lucru indiferent daca sunt casa­toriti sau nu (se stie ca celi­batul era un aspect funda­mental al preotimii catolice). "Usile Bisericii Catolice sunt deschise tuturor anglicanilor - fete bisericesti sau mireni - care vor dori sa faca acest pas care nu presuspune modificarea slujbelor sau a altor traditii ce apartin cultului anglican", a precizat James Massa, directo­rul ecumenic al Conferintei Episcopilor Catolici din SUA.
Numarul anglicanilor care doresc sa se alature Bisericii Catolice a devenit tot mai mare in ultmii ani odata cu acceptarea in randurile Biesericii Anglica­ne a preotilor gay, a hirotonirii femeilor si a binecuvantarii casatoriilor intre persoane de acelasi sex, acte in totala con­tradictie cu Sfanta Scriptura si traditia bisericeasca, a explicat cardinalul Levada.
De altfel, numai in Anglia peste 400 de preoti au demisionat in anii '90 cand femeile au fost acceptate in randurile clerului. Dar negocierile cu Vaticanul s-au intetit abia recent. "Reactia de acum a Bisericii Catolice este practic raspunsul la cererile formulate de mai multe grupuri de anglicani - cler si mireni - din diferite parti ale lumii si care solicitau unirea oficiala si totala cu Sfantul Scaun", a mai precizat Levada. Cardinalul Levada precizeaza ca preotilor anglicani casatoriti li se va permite sa devina preoti catolici, dar nu si episcopilor insurati - care se pot multumi cu rangul de preot - din "ratiuni istorice si ecumenice". Potrivit CNN, arhiepiscopul Joseph Augustine Di Noia, secretarul Congregatiei pentru Cultul Divin si Disciplina Sacramentelor din SUA, a mentionat ca pana in prezent cel putin 50 de episcopi anglicani si-au exprimat dorinta de a se alatura Bisericii Catolice. "De 40 de ani ne rugam pentru ca aceasta uniune sa aiba loc si nu am fi crezut ca va fi posibila atat de curand. Este, fara indoiala, lucrarea Sfantului Duh", a mai spus Di Noia.

www.infoportal.ro
Homosexualii suedezi se pot căsători şi în bisericile protestante


Suedia pregăteşte din greu calea Antihristului, şi aceasta deoarece, cuplurile homosexuale, de acum, îşi pot legaliza legăturile şi în bisericile protestante.
Căsătoriile religioase se vor putea realiza începând cu 1 noiembrie, după ce, aproape 70% din cei 250 de membri ai aşa numitului "sinod" au votat "pentru". Legea suedeză permite căsătoria între homosexuali de la 1 mai 2009.
Circa 73% dintre suedezi aparţineau de Biserica Suediei în 2008.
Totuşi, preoţii au dreptul să decidă dacă vor celebra sau nu o căsătorie între persoane de acelaşi sex.

www.libertatea.ro
În Marea Britanie s-a impus respectarea sărbătorilor islamice, hinduse şi sikhite în şcoli

Instituţiilor şcolare din Londra li s-a indicat să accepte în mod obligatoriu ca zile de odihnă sărbătorile păgâne prăznuite în religia islamică, hindusă şi sikhită, citează Lenta.ru, ştirea fiind preluată de la The Daily Mail.
Acum, pe lângă Naşterea Domnului şi Paşti, şcolarii britanici vor sărbători şi sfârşitul Ramadanului, încoronarea regelui Rama şi ziua de naştere întemeietorului religiei sikhite: guru Nanaka.
Profesorii britanici şi-au exprimat deja nemulţumirea faţă de această decizie datorită faptului că zilele de „sărbătoare" au devenit obligatorii pentru toate instituţiile şcolare din Marea Britanie. După părerea lor, consiliul profesoral din fiecare şcoală ar trebui să decidă în ce zile să-i lase pe copii liberi.
Introducerea acestor sărbători în programul şcolar în Marea Britanie a atras critici din partea mai multor şcoli de aici forţându-i pe profesorii din oraşele Waltham Forest şi Newham să iniţieze o analiză a unei posibile amânări a respectării noilor sărbători.
Potrivit unei statistici, mai mult de 70 % dintre britanici (41 de milioane de oameni) se consideră creştini. Cea mai grandioasă grupă religioasă după creştini o constituie musulmanii, care sunt aici în număr de 1,6 milioane de oameni. Pe lângă aceasta, în Marea Britanie trăiesc 500 de mii de hinduşi şi 330 de mii sikhişti.