Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

joi, 10 decembrie 2009

Rugaciunea femeii insarcinate.....



O, Împărate Sfinte, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Izvorule al vieții și al nemuririi, iti multumesc că in căsătoria mea m-ai facut vas ales al binecuvantării și al darului Tău. Căci Tu, Stăpâne ai zis: "Creșteți și vă înmulțiți, umpleți pământul și-l stăpâniți!" Îți mulțumesc și mă rog: binecuvintează acest rod al trupului meu care mi-a fost dat de către Tine; ocrotește-l și-i dă viață întru sănătate și trup curat cu mădulare bine întemeiate. Sfințește trupul lui, mintea, inima și toate simturile și dăruieste acestui prunc care se naște suflet ințelept și întemeiază întru el frica Ta. Înger credincios, păzitor sufletului și trupului îi dăruiește. Păzește-l, ține-l, întărește-l și-l adăpostește în pântecele meu până în ceasul nașterii lui și nu-l tăinui pe el în pântecele maicii sale pentru că mâinile Tale l-au alcatuit dându-i viață și sănătate. O, Doamne Iisuse Hristoase întru Atotputernicile și părinteștile Tale mâini încredințez copilul meu. Așează-l pe el sub mâna Harului Tău și prin Sfântul Duh sfințește-l și-l înnoiește întru viață veșnică ca să fie mădular al cereștii Tale Împărății. Amin. O, întru tot Milostive Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru caută și mă păzește pe mine roaba Ta de frică și de duhuri rele care caută să strice lucrul mâinilor Tale, iar când va veni ceasul și timpul meu, izbăvește-mă de dureri. Luminează-mi neputințele cele din timpul ieșirii și dă-mi întărire și putere la naștere. Fă-o grabnică prin Atotputernicul Tău ajutor că slava lucrului Tău este aceasta și tăria Atotputerniciei Tale, lucrul Harului Tău și a inimii Tale milostive. Împărăteasa mea preabună și nădejdea mea, o, Maica lui Dumnezeu, bucuria celor necăjiți, ajută-mă că sunt fără ajutor. Mijlocește Tu și roagă-te la Fiul Tău Iisus Hristos, Dumnezeul Nostru, să-mi binecuvinteze timpul acesta in care port prunc, să ușureze greutatea sarcinii și să dăruiască binecuvantarea Sa peste pruncul pe care îl voi naște; că nu știu alt ajutor mântuitor și nici altă nadejde și scăpare ca să ne păzească si să ne apere. Că întru a Ta mijlocire și ajutor, slavă și mulțumire întru toate înălțăm, unuia Dumnezeu in Treime, Făcătorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Pilda zilei....


Ravna celor tineri
Zis-a un batran:

- Eu urasc slava desarta a tinerilor, de vreme ce se ostenesc si plata nu au, cautand spre slava omeneasca.

Iar alt batran, mai iscusit, i-a zis lui:

- Eu le-o iubesc, ca mai bine este si mai de folos celui tanar a se slavi, iar nu a se lenevi. Caci am vazut marindu-se, infranandu-se, priveghind, gol umbland si dragoste castigand si necazuri suferind pentru laudele cele omenesti. Dar vietuind asa, ii vine darul lui Dumnezeu si ii zice: "De ce nu te ostenesti pentru tine, ci pentru oameni?" Atunci el nu mai ravneste sa caute spre slava omeneasca, ci spre slava lui Dumnezeu.

Si auzind batranul cel dintai, a zis:

- Asa este, cu adevarat.