Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

luni, 7 februarie 2011

uite cat am crescut........


Si uite….incet incet am intrat in luna 5 de sarcina, cu hopuri mari si mici.
Frica de zi cu zi sa nu se intimple ceva, schimbarile din viata unei femei insarcinate si toate momentele frumoase sau mai putin frumoase printre care trece o femeia insarcinata imi doresc sa le impart cu voi.
Fiecare zi trecuta este ca o batalie castigata si imi da speranta sa cred ca totul va fi bine si ca in 4 luni o sa am copilul in brate.
Primele 12 saptamani (perioada de risc cea mai mare) au fost cele mai grele. Orice schimbarea in corp, in stare, orice senzatie, orice mica durere au fost motive sa fug la doctor si sa ma asigur ca totul este in regula.
Acum am 21 de saptamani si nu trece zi in care sa nu imi fie teama,dar am incredere in Dumnezeu ca totul va fi bine si pe 1 iulie imi voi tine micutul in brate....Este foarte greu sa descriu in cuvinte frumusetea momentului prin care trec. Fara indoiala este cea mai importanta si speciala perioada din viata mea. Simt zi de zi binecuvantarea de a fi femeie, sansa de a fi insarcinata, bucuria de a avea o viata inauntrul meu si ii multumesc Maicutei Domnului pentru darul facut...
Despre bebe:
Bebe nostru are aproximativ 300 de gr, saptamana trecuta avea 270 de grame, deci am aproximat si eu putin.

Pielea este ridata pana va acumula suficient in greutate pentru a se intinde, In decursul acestei saptamani, bebe va incepe sa absoarba cantitati mici de glucide din lichidul amniotic pe care il inghite zilnic. Aceste glucide trec prin aparatul digestiv, care s-a dezvoltat indeajuns pentru a le absorbi.

Glucidele din lichidul amniotic nu reprezinta singura hrana a bebelusului. Majoritatea hranei de care el are nevoie este furnizata de placenta.

Buzele se pot diferentia mai bine, si primele imagini ale dintilor arata ca niste muguri sub linia gingiei. Ochii s-au dezvoltat, desi irisul (partea colorata a ochiului) nu este inca pigmentat. Genele si sprancenele sunt la locul lor si pancreasul, esential pentru producerea de hormoni, se dezvolta in etape.

Maduva osoasa a bebelusului incepe sa formeze celule sangvine. Pana acum, celulele sangvine erau sintetizate numai de ficat si splina, dar incepand cu aceasta saptamana va participa si maduva spinarii.
Despre mami:
- creste burtica

- incepe sa i se umfle mainile seara si e tot mai somnoroasa

-nu o mai incap hainele
- incearca sa pape legume, fructe, lactate si mai ales carne

- ar trebui sa faca miscare dar ....este fff lenesa ....