Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

duminică, 23 ianuarie 2011

Saptamana a 18a...


Saptamana a18a...Oboseala nu imi da pace, am ameteli .. am arsuri tot timpul , burta a crescut ..de o saptamana nu am putut iesi deloc din casa ,am racit ,si nu o sa pot iesi nici in zilele urmatoare ...dar nu ma plang ...merita sacrificiul .Abia astept sa vina primavara ,…asta implica sa ma apropii vertiginos si de momentul nasterii …dar scot din nou un parfum de uitare..si ma aplec spre visare….Peste 5 luni vom avea un bebelus, o minune, o viata.....un pui de om O banalitate…..de cand e pamantul asta femeile fac copii, strabunica mea a avut 5, bunica 4, mama 2...toate au trecut prin asta dar niciuna nu mi-a spus ca asta e secretul fericirii lor, In ochii fiecareia vedeam sclipiri cand isi vedeau copii ..desi adulti . Si cu toate astea ma simt unica femeie pe pamant in starea asta si cea mai fericita.Loviturile din burtica sunt din ce in ce mai puternice, am citit ca bebelusul acum are cam 20 de cm , destul de mare…dar si burtica a crescut multisor. Am refacut cateva analize, saptamana viitoare merg iar la doctor... abia astept sa ma reintalnesc cu micul om. E ca si cum as avea o intalnire cu cineva important desi suntem tot timpul impreuna. Peste cateva saptamani voi face si ecografia morfologica atunci vom afla si sexul bebelusului…..eu sunt intr-o mare dilema…ce nume sa-i pun .Daca e fata am o lista dar daca e baiat sunt in mare incurcatura. Ma complic? Asta pentru ca nu ma cunosti nu as fi eu daca nu as complica lucrurile. Orice lucru obtinut prea usor nu poate fi apreciat la maxima lui valoare.E inca devreme, avem timp iar daca ai vreo idée te rog sa mi-o transmiti.
Te pup, te iubesc si nu uita ca saptamana viitoare ne vedem la doctor, sa-mi faci cu mana .....

Către o femeie însărcinată: Mai întâi uşuraţi-vă de păcate


Mila lui Dumnezeu fie cu Dumneavoastră!
Iată că Domnul încă vă dă rod pântecelui… Vă felicit! Domnul, Care 1-a dat, să-i dea şi venire bună pe lumea lui Dumnezeu. Fireşte, fără greutăţi asta nu se întâmplă. Aşa a rânduit Dumnezeu dintru început, spre aducere-aminte de ceea ce a făcut prima femeie – mama noastră, a tuturor. Oricum, Domnul pune şi în greutăţi măsură. Fie ca El să facă milă cu Dumneavoastră şi să facă aceste greutăţi cât mai puţin simţite, pe cât se poate.
Vreţi să meritaţi o asemenea uşurare ?! Mai întâi uşuraţi-vă de păcate. Acum, de nevoie, staţi mult timp nemişcată, în tihnă… Şi aveţi mai multă vreme pentru îndeletnicirea cu sine şi cercetarea de sine. Cercetaţi-vă ca anchetatorul cel mai sever, apoi osândiţi toate câte nu-s drepte, pocăiţi-vă pentru ele şi să vă pară rău că v-aţi îngăduit aşa ceva, apoi spovediţi-vă, primiţi dezlegare şi, în cele din urmă, împărtăşiţi-vă cu Sfintele lui Hristos Taine. Prin toate acestea veţi merita să primiţi aşteptata şi dorita uşurare.
Două lucruri aduc asupra noastră mânia lui Dumnezeu, care apasă şi strâmtorează: neiubirea faţă de ceilalţi şi pofta, iar prima dintre acestea are mult loc în noi. Binevoiţi a vă osteni să scoateţi la iveală şi să tăiaţi fără să staţi pe gânduri toate cele prin care se vădeşte ea în Dumneavoastră, oricât de greu vi s-ar părea, întoarceţi-vă neiubirea nu asupra oamenilor, ci asupra lucrurilor prin care obişnuia ea să se arate în Dumneavoastră, scoţându-le afară. Nu vi s-a întâmplat să citiţi ori să ascultaţi cuvintele Apostolului: Lărgitu-s-a inima mea spre voi (II Cor. 6, 11) ? Aşa să vă lărgiţi şi Dumneavoastră inima, iar în schimb veţi primi ceea ce doriţi şi căutaţi.
Vă doresc toate cele bune în toate privinţele!
Domnul să vă dea binecuvântare!

Al Dumneavoastră voitor de bine, Episcopul Teofan


sursa:apostolatintarafagarasului.

Rugaciunile pruncilor...


Ce ziceti de niste rugaciuni pentru copii? Eu zic sa ne invatam copii sa-L iubeasca pe Dumnezeu si sa fie cat mai aproape de El. Imi aduc aminte ca pe mine ma punea mama in fiecare seara in genunchi, in pat, cu fata la icoana si ma rugam. Haideti sa ne amintim rugaciuni pentru copii si sa-i invatam si pe ei si sa le amintim si celor mari care nu le-au invatat cand trebuia si acum habar nu au ce rugaciuni sa-si invete copii sau sa-i sfatuiasca pe cei mici....

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai primit pe copiii ce veneau la Tine, primeste si din buzele mele, ale copilulul Tau, aceasta rugaciune de seara. Acopera-ma cu acoperamantul aripilor Tale, ca in pace sa ma culc si sa dorm. Si ma ridica, la vremea potrivita, spre slavirea Ta, ca Cela ce singur esti bun si de oameni iubitor.

Inger, ingerasul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Si ma invata sa fac bine.

Eu sint mic, tu fa-ma mare;
Eu sunt slab, tu fa-ma tare;
In tot locul ma insoteste
Si de rele ma fereste.

Doamne, ingerasii Tai
Fie pazitorii mei
Si in zi si in noapte
Pana in ceasul cel de moarte.
Amin.







Doamne, Doamne, ceresc Tata,
Noi pe Tine Te rugam,
Lumineaza a nostra minte
Lucruri bune sa-nvatam.
Caci Tu esti Stapanul lumii
Si al nostru Tata esti
Si pe toate cele bune
Numai Tu le implinesti!
Amin.



Doamne, cat este de bine
Cand e mama langa mine;
Doamne, cat este de rau,
Cand nu vad pe tatal meu.
Tata, mama ma iubesc
Si de mine ingrijesc;
Tine-i, Doamne, indurate,
La multi ani cu sanatate;
Fa-le parte tot de bine
Sa aibe grija de mine!
Amin.

Toti cu inima curata
Tie Doamne-ti multumim;
Tu, cu harul Tau Prea Sfinte
Ne ajuti oameni buni sa fim;
De greseli sa ne ferim,
Tara noastra s-o iubim.
Amin.