Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"
Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

marți, 2 februarie 2010

Sfinte Dumnezeule – cântat dumnezeieşte ca pe Muntele Athos

Biblia şi telefonul mobil


Cum ar fi dacă am trata Biblia ca pe telefoanele mobile? Oare le-am purta cu noi mereu, în poşete sau în buzunare? Oare ne-am întoarce dupa ea dacă am uitat-o acasă? Am umbla prin ea de câteva ori pe zi? Am folosi-o ca să primim mesaje din textul biblic? Am trata-o ca şi cum nu am putea trăi fără ea? Oare am dărui-o ca şi cadou copiilor noştri? Am folosi-o când călătorim? Am folosi-o în caz de urgenţe? Şi încă ceva, spre deosebire de telefoanele mobile, nu trebuie să ne facem grijă că vom fi deconectaţi. Mântuitorul nostru a plătit deja factura... în avans!!! Unde e Biblia ta?
P.S. Hristos zice: Cine se va ruşina de Mine şi eu mă voi ruşina de el!

IPS Teofan a vizitat ortodocşii din Tanzania


În perioada 13-21 ianuarie 2010, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a vizitat, la invitaţia Înalt Preasfinţitului Dimitrie, Mitropolit de Irinoupolis şi Seychelles, mai multe biserici şi aşezăminte sociale şi medicale din cadrul Bisericii Ortodoxe din Tanzania. Biserica Ortodoxă din această ţară din estul Africii este parte componentă a Patriarhiei Alexandriei şi a Toată Africa. În cadrul acestei vizite, IPS Teofan a slujit sfânta şi dumnezeiasca Liturghie, hirotonind, la solicitarea IPS Dimitrie, chiriarhul locului, un preot şi un diacon. De asemenea, Înalt Preasfinţia Sa a participat la slujba de Botez a unui număr de aproximativ 1.200 de persoane care au îmbrăţişat credinţa ortodoxă, respectiv la săvârşirea Tainei Cununiei pentru 60 de noi familii. Pentru o perioadă de 2 luni, protos. Nicodim Petre, secretar al Cabinetului mitropolitan, împreună cu 2 monahii au rămas, la solicitarea şi cu binecuvântarea IPS Dimitrie, în Tanzania, urmând a se implica în diverse activităţi misionare şi filantropice, cum ar fi catehizarea a aproximativ 3.800 de persoane, care urmează a primi Taina Botezului, sau acordarea de ajutor alimentar pentru aproximativ 250 de copii, de cinci ori pe săptămână. Părintele Nicodim Petre a mai fost solicitat de către IPS Dimitrie să susţină şi câteva cursuri de teologie ortodoxă pentru un număr de 15 preoţi ortodocşi africani şi pentru 5 tineri care se pregătesc pentru a primi Taina Hirotoniei.
Tanzania este o ţară africană extrem de săracă, de aproximativ 40 milioane de locuitori, cu capitala politică la Dodoma (oraşul Dar es Salaam fiind, însă, principalul centru economic), în care trăiesc şi mai multe zeci de mii de creştini ortodocşi. În această ţară, unul din 5 copii moare de SIDA, iar alte boli, precum malaria, fac numeroase victime, încât speranţa de viaţă se situează, undeva, în jurul vârstei de 45 de ani. Accesul la educaţie este extrem de redus, întrucât guvernul susţine salariul unui profesor, dar nu poate susţine construcţia de şcoli, acest lucru depinzând de puterea financiară a fiecărei comunităţi în parte. Într-o ţară cu atât de multe nevoi materiale şi spirituale, există o misiune ortodoxă susţinută în special de generozitatea unor organizaţii şi credincioşi din Grecia. Această misiune urmăreşte atât propovăduirea Evangheliei, cât şi oferirea de ajutoare materiale, în special asistenţă medicală, IPS Dimitrie declarând, pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe din Tanzania, că, „la a doua Sa venire, Mântuitorul Iisus Hristos s-ar putea să nu ne întrebe de câte ori ne-am rugat sau ne-am pocăit, dar cu siguranţă El ne va întreba dacă am oferit apă celor însetaţi, hrană celor flămânzi, medicamente celor bolnavi sau un adăpost celor orfani“.

sursa:siteul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei