Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

duminică, 27 decembrie 2009

Un preot ucis în suburbia Moscovei: el i-a rugat pe ucigaşi să nu facă mizerie în bloc


Parohul bisericii „Înălţării Domnului” din satul Satino-Ruskoie, regiunea Podolisk din suburbia Moscovei, protoiereul Alexandru Filipov a fost ucis. Informaţia privind circumstanţele morţii sale deocamdată este confuză.

„Părintele Aleksandru a fost omorât pentru că a făcut observaţie unor indivizi ce utilizau scara blocului drept WC" - a spus preoteasa Elena, soţia decedatului părinte. Preotul a lăsat trei fete orfane. Avea 39 de ani.

În ultima lună, acesta este al doilea caz de omor al unui preot în regiunea Moscovei. La 19 noiembrie cu o împuşcătură în cap a fost omorât parohul bisericii „Sf. Apostol Toma" din Moscova, cunoscutul misionar părintele Daniil Sîsoev. Din 1990 până în prezent în Rusia au fost ucişi 26 de preoţi ortodocşi.

sursa :http://www.eph.md

"De doua mii de ani aproape ni se predica sa ne iubim, si noi ne sfasiem", scria Eminescu in ziua de Pasti a anului 1878. "Omul armei si acela al viclesugului" proliferat inspaimantator fata de cel drept si bun, il face pe poet sa raspunda astfel la intrebarea, daca mai suntem crestini: "Putini sunt cei alesi si putini au fost de-a pururi".