Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"
Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

luni, 8 februarie 2010

Dorinta de a fi ...Mama....


Mama este numele lui Dumnezeu, pe buzele şi-n inimile copiilor. Inima mamei, e un adânc abis, plin de dragoste, blândeţe şi răbdare! Căci anume mama, în viaţă, e ca scoica, înăuntrul căreia se nasc mărgăritare nepreţuite, şi fără să aibă avuţii, ea pregateşte mâncarea copilaşului ei, crescut din sângele inimii, din pântece făcându-i loc pe braţe, hrănindu-l cu neprihănitul ei lapte!
Mama, e originea tuturor! Un cuvânt atât de dulce, încât contemplarea lui în minte, îţi readuce senzaţii de dragoste, fericire, afectiune, protecţie, confort. Nu-i o stare mai sublimă a unei femei, decât ceea de a deveni -mamă!
Din primul moment, când s-a conceput o fiinţă înăuntrul tău, pe cât de mică, pe atât şi de puternică forţă, încât te poate schimba complet, reînnoi întru totul şi răvăşi sufletul într-atât, că nu-ţi mai poţi da seama, zbori ori mergi, visezi ori eşti trează!
E momentul fericirii desăvârşite! Când din prima zi eşti cu el, îi vorbeşti, împarţi sentimente, vise, promisiuni, apoi simţindu-l crescând şi mai apoi răspunzându-ţi, prin mişcări fine, nevinovate, îţi ravăşeşte cugetul şi-ţi întretai răsuflarea, ca să nu ruinezi momentul, ci să memorezi totul, în cămaruţa minţii şi inimii, totul să rămână pe veci cu tine!
Suntem femei, şi am căzut în păcat chiar din rai, însă Dumnezeu ca pedeapsă, ne-a dat ca: prin naştere de prunci să ne mântuim! Un păhar cu dureri şi totodată c-o imensă dragoste şi alinare după ele.
O, femeilor, strig la cer şi vă implor, acceptaţi pruncuţii trimişi nouă de la Dumnezeul ! Iubiţi-i şi nu-i ucideţi!
Căci, copilul, e ca o sămânţă de floare... Cât de frumos va creşte şi va rodi, depinde de grădinarul care-o va îngriji. De cât pământ, lumină şi apă are, de cât e ferită de furtună, frig, soare - pe atât e plăpândă! Cum ai putea s-o rupi ori s-o calci în picioare, când e tot ce va mai rămâne în urma ta!? Îmi amintesc cum într-o istorioară se vorbește despre acea valoare pe care o poartă o mamă!

"Un bebeluş îl întreabă pe Dumnezeu:
- Am auzit c-o să mă trimiţi pe pământ, dar cum voi trăi acolo, dacă sunt aşa de mic şi fără apărare?
- Acolo te aşteaptă îngeraşul tău şi el o să aibă grijă de tine.

Bebeluşul mai întreabă atunci:
- Aici, în paradis, nu trebuie decât să râd şi să dansez pentru ca să fiu fericit. Pe pământ ce trebuie să fac ?
- Îngeraşul tău va cânta şi va surâde pentru tine, iar tu vei fi fericit când îi vei simţi iubirea.

Şi iarăşi întreabă bebeluşul:
- Dar cum voi înţelege tot ce aud, dacă nici măcar nu cunosc limba?
Dumnezeu îi spune:
- Îngeraşul tău te va învăţa cu răbdare cuvintele cele mai frumoase şi cele mai dulci pe care le-ai auzit vreodată.
- Şi dacă o să vreau să-ti vorbesc, cum o să fac?
- Îngerul tău te va învăţa să-ţi uneşti mânuţele şi să te rogi.

Tăcere. Se aud voci venind dinspre pământ şi bebeluşul, neliniştit pentru că trebuie să plece imediat, întreabă pentru ultima dată:
- Doamne, acum trebuie să plec. Spune-mi, te rog, numele îngerului meu!
- O să-i spui simplu, "Mamă"!

A fi mamă, este poate cea mai complicată dintre meserii. Cele dintre voi, care sunteţi, stiţi ce vreau să spun. În plus, transformarea sufletească şi psihică prin care trece o femeie atunci când dă naştere unui copil este complexă, radicală şi, mai ales, definitivă. E cel mai nobil şi complex sentiment, care ne face să creştem împreună cu ei, să rădem şi plângem, să ne jucăm şi bucurăm de viaţă!
Vreau să mă adresez acum, femeilor care-n momentul de faţă, au aflat că sunt însărcinate, şi n-am decât să le felicit, spunîndu-le că sunt sub binecuvântarea Domnului, însă pentru acele care stau pe gânduri (ce să facă cu copilul), le zic: Daţi-le o şansă spre a vedea zorii zilei şi apusul soarelui, daţi-le prilejul de a se învrednici cu sfântul botez, de a avea un nume, căci de unde ştiţi că nu veţi da viaţă unui sfânt?
Deci, femeilor, să naştem copii, cu gândul ca ei să fie slujitori ai lui Dumnezeu între oameni: odrasle pentru Dumnezeu! Căci, cine fuge de-a avea copii, fuge şi de responsabilitate însă, asumându-ţi răspunderea naşterii pruncilor, Stăpânul vieţii îţi va ajuta! Nu trebuie să facem nici abuz, nici refuz de a-i avea, ci o dreaptă socoteală şi o convieţuire corectă şi cinstită. Căci, ştie Domnul ce greutăţi avem şi ce sarcină putem duce, atât ne va da, ba chiar ne şi va ajuta, părându-ne totul uşor şi spre slavă Lui!

Fiţi încrezătoare că Dumnezeu are un dar special pentru voi ....


Dragele mele surioare! scumpele mele care suferiţi din iubire! ascultaţi-mă bine! nu se merită să suferiţi! Fiţi încrezătoare că Dumnezeu are un dar special pentru voi şi aşteptaţi să-l primiţi când Domnul va hotarî. Rugaţi-vă pentru cel ce Domnul vi-l va dărui şi fiţi-i fidele chiar dinainte de a-l cunoaşte!

Când căutaţi îndelung privirile unui băiat, le veţi întâlni, dar le veţi interpreta greşit, vă veţi face visuri, veţi dori, veţi scrie mesaje. Orice mic semnal îl veti amplifica…veţi căuta ,,dovezi ” de iubire in nimicuri când cel de care v-aţi îndrăgostit nu dă niciun semnal!

O greşeală capitală! Nu fata face primul pas, nu e normal! Iniţiativa în relaţie trebuie să o aibă băiatul, pentru că el va fi capul familiei. El trebuie să îşi asume responsabilitatea! Pe de altă parte, ştiu din cele relatate de băieţi, că nu le plac fetele cu iniţiativă în începerea unei relaţii!

Ca să nu vă faceţi speranţe deşarte, îndrăgostindu-vă de cel care nu este ales de Domnul, am un sfat: Nu priviţi! Eva, stramoaşa noastră, a privit, a analizat fructul oprit, a văzut că e bun de mâncat… şi aşa a greşit. Rugaţi-vă! Cereţi părinţilor să se roage şi aşteptaţi în linişte ca Domnul să vă pună faţă în faţă. Vă veti recunoaşte repede! Veţi avea convingere 100% şi unul şi celălalt, şi părinţii, şi fraţii şi prietenii că voi doi formaţi întregul. Să nu porniţi la drum cu nici cea mai mică îndoială, ci cu credinţă!

Ziceam mai sus că Domnul vă va da un dar. Mă gândesc acum la ceva şi mai frumos: în toată această perioadă de aşteptare, desăvârşiţi-vă sufleteşte ca să fiţi voi un dar pentru mirele dăruit de Domnul! Ţeseţi zi şi noapte la ,,rochia de mireasă” a sufletului vostru!

Pentru toate fetele care suferă, am o îmbrăţişare caldă şi o rugăciune!

Dragele mele, ştergeţi-vă lacrimile şi… înainte! Acordaţi ietare celui care v-a indus în eroare, iertaţi-vă şi pe voi înşivă!

LASAŢI CA POVESTEA DE DRAGOSTE SĂ V-O SCRIE DUMNEZEU!!!


(Mariana L)