Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

miercuri, 23 septembrie 2009

Despre viata de familie .....


Vreau sa va impartasesc si voua cateva cuvinte de-ale Pr. Paisie despre viata de familie,caci in curand ma voi casatori si eu si sunt folositoare pentru infruntarea greutatilor ,a ispitelor si mai ales a invatarii de-a ne tolera unul pe altul ....
Despre unitatea dintre soți.
Referitor la unitatea dintre soți, Părintele spune: ”ce unește mai mult pe bărbat cu femeia? Recunoștința, îi răspund. Unul iubește pe celălalt pentru ceea ce îi dăruiește. Femeia îi dă bărbatului ei încrederea, devotamentul și ascultarea sa. Iar bărbatul îi dă femeii siguranța că o poate proteja. Femeia este doamna casei, dar și o mare servitoare, iar bărbatul este stăpânul casei, dar și hamalul ei”.
Tot legat de unirea dintre soți, zice: ”Dragostea trupească îi unește la exterior pe oamenii lumești, dar numai atâta vreme cât există factori lumești (bani, frumusețe, poziție socială, etc) și îi desparte atunci când ei dispar, ducându-i astfel la pierzare. În timp ce, atunci când există dragostea duhovnicească, cea scumpă, chiar dacă unul dintre soți își pierde acești factori, aceasta nu numai că nu-i desparte, ci îi unește și mai mult”.
Despre răbdare.
Răbdarea este o piatră de temelie a familiei. ”Răbdarea pornește de la dragoste. Ca să-l rabzi pe celălat, trebuie să te doară pentru el. Și văd că numai prin răbdare se menține familia. Am văzut fiare care au devenit mielușei. Prin încredere în Dumnezeu lucrurile evoluează duhovnicește cu multă ușurinDespre înfrânarea în viața de căsătorie.
”Cei căsătoriți, fiindcă duc o viață conjugală, nu sunt îndreptățiți să uite că omul nu este numai trup, ci este și duh, și să trăiască astfel fără frâu. Ci trebuie să se nevoiască pentru a-și supune trupul duhului. Iar dacă vor încerca să trăiască duhovnicește, sub povățuirea duhovnicului lor, vor începe să guste încet-încet bucurii și mai înalte, duhovnicești, și nu le vor mai căuta pe cele trupești. Soții au datoria să se nevoiască pentru a se înfrâna, pentru ca să nu se transmită patima trupească și copiilor lor”.
Despre nașterea de prunci.
Pr. Paisie condamnă intervenția rațiunii omenești în voia lui Dumnezeu în ceea ce privește nașterea de prunci. El le spune celor care se frământă în legătură cu acest aspect, că ceea ce îi va ajuta cel mai mult este să lase lui Dumnezeu acest subiect al nașterii de prunci. Să-și încredințeze viața lor Proniei și să nu-și facă programele lor. Trebuie să creadă că Dumnezeu, care se îngrijește de păsările cerului, cu atât mai mult se va îngriji de proprii lor copii.(preluat de pe http://magdalenaolah.wordpress.com/)