Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Stire din lume adunate...


Gafe noi: Papa spune că Marx este "bun"
Karl Marx, care a inventat fraza "religia este opiumul poporului", probabil că se învârteşte în mormântul lui din cimitirul Highgate, la Londra, la vestea de astăzi cum că Vaticanul i-ar fi aprobat teoriile. L'Osservatore Romano, ziarul oficial papal, a declarat, conformziarului The Times, citat de Presseurop, că "criticile lui Marx ale capitalismului au subliniat alienarea socială resimţită de o mare parte a omenirii care rămâne exclusă, chiar şi acum, din luarea de decizii economice şi politice".
Marx, autorul Manifestului Comunist, decedat în 1883, se alătură unei liste crescătoare de figuri istorice anterior procleţite de Biserica Catolică, cum ar fi Galileo, Darwin şi mai recent, Oscar Wilde. Ziarul, care este condiţionat de aprobarea Papei, continuă spunând că opera lui Marx rămâne deosebit de relevantă astăzi când omul caută "o nouă armonie" între nevoile sale şi mediul natural. Dar specifică totuşi că "nimic nu a dăunat intereselor lui Marx filozoful mai mult decât marxismul".

sursa:hotnews.md
Ştiinţa este acum mâna diavolilor

"Este nevoie de un dialog între ştiinţă si religie?" Tot mai des auzim, în ultima vreme, această întrebare. Nu mă îndoiesc că din orice lucru de pe pământ poate ieşi ceva bun. Dar să vedem şi ce inconveniente sunt în acest dialog.
Ce este, de fapt, ştiinţa? "Ştiinţa este investigarea sau studiul naturii prin observaţie şi raţionament". Dar aceasta este o definiţie de pe Wikipedia. Este o definiţie corectă de la nivelul materiei şi a ceea ce oamenii moderni numesc "spirit" (de fapt, minte, intelect). Ştim, însă, că omul este mult mai mult decât atât. Atunci ce este ştiinţa, dacă luăm în considerare nu numai elementele alcătuitoare ale omului (trup şi suflet), ci mai cu seamă pe Creatorul omului şi al tuturor lucrurilor .
Bineînţeles că eu însămi profit şi mă bucur de multe din minunile ştiinţei şi mă fericesc spunând că avem un Dumnezeu atât de minunat! Ştiinţa este acum în mâna diavolilor, dar ea Îi aparţine de fapt lui Dumnezeu în totalitate. Mare şi minunat eşti, Doamne, de la particulele subcuantice până la marginile Universului! Dar ridică-ne la cer ca să vedem minuni fără asemănare mai mari ca acestea!


sursa:www.credinta-ortodoxa.ro
Poligamia şi libertăţile religioase dau dureri de cap Justiţiei canadiene

Autorităţile din British Columbia au anunţat miercuri, 21 octombrie 2009, că vor cere Curţii Supreme, rezolvarea problemei prin care, conform libertăţilor religioase reglementate de Constituţia canadiană, nu poate fi interzisa poligamia (in mod normal pedepsita cu 5 ani de închisoare).
Acest demers este o consecinţă directă a deciziei unei instanţe a acestei provincii de a renunţa la urmărirea penală pentru poligamie, pornită împotriva a doi lideri ai unei secte de mormoni.
Guvernul din British Columbia a decis să nu conteste decizia, ci să atragă atenţia Curţii Supreme de Justiţie că legea interzicerii poligamiei "practic este neconstituţională", a declarat ministrul de Justiţie al provinciei, Michael de Jong, într-un comunicat.
"Noi considerăm că poligamia este în afara legii şi ea chiar ar trebui să fie scoasă în afara legii. Dar, înainte de a putea lua măsuri împotriva ei, instanţa trebuie să răspundă la întrebarea dacă aceasta este cu adevarat incriminată în Canada", a declarat el reporterilor.
Urmărirea penală împotriva celor doi lideri ai unei secte controversate de mormoni a fost abandonată în urmă cu o lună din cauza unei erori în stabilirea unei proceduri, potrivit unor surse judiciare.
Winston Blackmore şi James Marion Pler au fost acuzaţi în ianuarie, la începutul acestui an, că aveau unul 20 de femei iar celălalt 2 femei, în sânul unei comunităţi poligame formate din 1.000 de persoane, dintre care 900 de femei şi copii.
Cei doi bărbaţi conduceau două ramuri rivale ale Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinţilor ultimelor zile, un grup american mormon disident. Sectele poligame sunt instalate de 50 de ani în oraşul Bountiful, situat la 700 km est de Vancouver (vest) şi la 20 km nord de graniţa cu Statele Unite.
Guvernele din British Columbia au luat în considerare în mod constant de aproape 20 de ani, urmărirea acestei comunităţi în justiţie, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat practic, argumentând că principiul libertăţii religioase ar duce la eşuarea procedurii.

www.lacasuriortodoxe.ro