Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

marți, 13 octombrie 2009

Stiri ...din lume adunate...


Blasfemie în stil romano-catolic
Înaintea meciului cu Anglia, decisiv pentru prezenţa la baraj în vederea participării la CM 2010, preoţii catolici din Ucraina au binecuvântat o icoană în care Iisus este înfăţişat ca fiind fotbalist. În sfârşit este oficial - fotbalul a devenit religie. Preoţii catolici din Ucraina au binecuvântat o icoană în care Iisus este înfăţişat ca fiind jucător de fotbal, alături de Fecioara Maria.
Icoana se pare că a adus noroc echipei ucrainiene, care a bătut cu 1-0 Anglia, sâmbătă, în calificările pentru Cupa Mondială de anul viitor. "Este o icoană plină de respect, iar dacă Dumnezeu ar fi avut obiecţii, cu siguranţă am fi pierdut sâmbătă," a spus un preot.
În acelaşi timp, că icoana este o blasfemie este clar fără prea mari discuţii. Aşa zisa "icoană" am decis să nu o publicăm, considerându-o batjocură la adresa Domnului nostru Iisus Hristos.

www.unimedia.md

Filaret Denisenko doreşte să se întâlească cu Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii

Moartea celor de aceeaşi vârstă cu noi ca nici un alt lucru ne obligă să ne gândim la propriul sfârşit. Trecerea la cele veşnice a patriarhului Alexei al II-lea nu a putut să nu-i amintească lui Filaret Denisenko, că el este născut în acelaşi an în care s-a născut fostul patriarh al Rusiei. (Preluat de la www.eph.md)

Credincioşii din toată România se roagă în aceste zile la Iaşi


Au început manifestările religioase dedicate sărbătorii Sfintei Parascheva, care în fiecare toamnă aduce România la Iaşi. Aseară, moaştele celei care ocroteşte Moldova de 368 de ani, împreună cu moaştele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, de la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi", au fost purtate pe străzile Iaşului, în cadrul Pelerinajului tradiţional „Calea Sfinţilor".

S-a rugat Cuvioasei Parascheva să n-o mai bată nora

Pelerinajul de la Iaşi a adunat, în câteva zile, peste 50.000 de oameni veniţi să se roage la moaştele Sfintei Parascheva. În timp ce unii au cerut sănătate, noroc sau bani, o bătrână de 78 de ani s-a închinat să scape de bătăile primite de la nora ei.
Sute de persoane au stat, la Iaşi, la cozi interminabile pentru a săruta şi a atinge moaştele Sfintei Parascheva
Peste 50.000 de pelerini au îndurat frigul, ploaia şi au stat ore în şir în picioare, în ultimele zile, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva. Dintre aceştia, 20 au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău din cauza postului prelungit şi a oboselii.
Tanti Mariţa (78 de ani) a povestit că a venit să se închine la sfintele moaşte în speranţa că va scăpa de bătăile nurorii sale. "Sper ca Dumnezeu să ne aducă pace", a spus bătrâna. Alţi doi pelerini, un preot şi soţia lui, din Vaslui, au murit ieri în drum spre Iaşi, într-un accident de circulaţie.

www.libertatea.ro