Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

sâmbătă, 10 octombrie 2009

Stiri...


Hrană pentru pelerini" pe timpul sărbătorilor dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva
Biroul de Asistenţă Socială „Diaconia" al Centrului Eparhial Iaşi va derula, în perioada hramului „Sf. Cuv. Parascheva", Proiectul „Hrană pentru pelerini". Timp de trei zile, voluntari de la două licee din Iaşi vor împărţi pachete şi ceai pentru credincioşii care se vor aşeza la rând pentru a se închina moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfântului Vasile cel Mare.



Tot mai mulţi protestanţi din SUA trec la Ortodoxie

Americanii tot mai des trec de la protestantism la Ortodoxie, scrie "New Yorg Times". Potrivit datelor prezentate de acest ziar într-un număr din săptămâna trecută, în ultimii 20 de ani în Biserica Ortodoxă de Antiohia a cărei creştini sunt în special emigranţi din Arabia de Est, au trecut "mii de protestanţi a căror strămoşi au venit în America din Nordul Europei".

Sărăcie şi prozelitism


Imediat dupa '89, romanii cu situatii materiale precare au fost atrasi de fel de fel de religii si culte care s-au intrecut in oferte, majoritatea alimentare, pentru a atrage cat mai multi adepti. In schimbul catorva conserve sau a unei perechi de pantofi, romanii saraci renunta la religia in care au fost botezati, trecand la o alta credinta doar pentru a duce un trai cat de cat decent.

Eutanasia în Olanda, avertizări din partea Naţiunilor Unite

În timpul celei de-a 96-a sesiuni, ţinute la Geneva la sfârşitul lunii iulie 2009, Comisia pentru Drepturile Omului a ONU a transmis un semnal de îngrijorare Olandei faţă de „rata ridicată a cazurilor de eutanasie şi suicid asistat”. Membrii Comisiei sunt îngrijoraţi în special de faptul că „legea permite unui medic să autorizeze sfârşitul vieţii unui pacient, fără a recurge la avizul unui judecător”

Avortul în Europa

Institutul pentru Politici ale Familiei a redactat un raport despre avortul în Uniunea Europeană. În 2007, 1 200 000 au fost înregistrate în Europa, ceea ce înseamnă un avort la 25 de secunde. În ultimii 10 ani, 13 milioane de avorturi au fost făcute în Europa.