Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

luni, 9 noiembrie 2009

Stire de ultima ora ....


Cum românii îşi omoară eficient copiii....
Micuţii de până la şase ani vor fi imunizaţi cu un produs respins de alte ţări. Urticarii, convulsii şi alergii grave sunt câteva dintre efectele adverse raportate de autorităţile europene după imunizarea copiilor cu Pandemrix, vaccinul antigripă porcină produs de GlaxoSmithKline. Deşi Polonia şi alte ţări consideră că acesta nu e suficient testat pentru a fi administrat copiilor, România va cumpăra 500.000 de doze pentru micuţii de până la şase ani.
Pentru că vaccinul produs la Institutul Cantacuzino nu a fost testat pe copii cu vârste între şase luni şi şase ani, această categorie va fi imunizată cu doze de Pandemrix, produs de GlaxoSmithKline.
Vaccinul a fost refuzat de Polonia
Importul acestuia a fost respins însă în Polonia, pe motiv că nu este suficient testat, în timp ce, în Elveţia, el nu este recomandat gravidelor şi copiilor. Temerile medicilor străini sunt alimentate de Agenţia Europeană a Medicamentului, care, la secţiunea "Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizarea Pandemrix", specifică:
"Experienţa în ceea ce priveşte administrarea la copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 9 ani este foarte limitată şi nu există date disponibile pentru administrarea la copii cu vârsta sub 3 ani".
La minori, efectele adverse raportate după punerea pe piaţă includ convulsii şi reacţii alergice grave (rar) şi afecţiuni neurologice, precum encefalomielita (foarte rar). Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii a dat ieri asigurări că vaccinul de import a primit toate aprobările şi este sigur pentru sănătatea copiilor
www.libertatea.ro
Premierul Turciei nu are încredere în vaccinuri


În Turcia, premieul Recep Tayyip Erdogan a dezminţit anunţul ministrului său al Sănătăţii că s-ar fi vaccinat şi a declarat că fiecare cetăţean turc trebuie "să aleagă" el însuşi dacă face vaccinul sau nu, relatează cotidianul Zaman. Erdogan nu insistă pentru o campanie de imunizare în masă, deşi Guvernul său a distribuit cel puţin 40 milioane de doze, iar 27 decese sunt puse pe seama AH1N1.
În Italia, autorităţile sanitare au estimat că circa 1% din populaţia ţării s-a infectat cu AH1N1 în cursul săptămânii trecute, în Ucraina continuă bătălia politică pe seama pandemiei, care ar putea duce la amânarea alegerilor prezidenţiale (programate pe 17 ianuarie) până în mai.
Slovacia, unde s-a confirmat primul deces, mai menţine deschis doar un punct de frontieră cu Ucraina - ţară cu 144 decese cauzate de infecţii respiratorii, dar numai în 14 a fost vorba de AH1N1.

www.unimedia.md
Polonia refuză să achiziţioneze vaccinuri împotriva AH1N1

Premierul de la Varşovia a acuzat companiile farmaceutice că nu vor să-şi asume responsabilitatea pentru efectele secundare şi solicită Comisiei Europene o "declaraţie" prin care îşi asumă riscurile vaccinării.
Polonia refuză achiziţionarea de vaccinuri împotriva virsului gripal AH1N1, câtă vreme companiile farmaceutice nu îşi asumă răspunderea pentru efectele secundare, a anunţat premierul acestei ţări, Donald Tusk.
În ciuda panicii instalate în state vecine precum Ucraina şi Slovacia, a decretării stării de "epidemie naţională" în Bulgaria sau a avertismentelor de la Bruxelles privind "zecile de mii de morţi" pe care i-ar putea lăsa în urmă pandemia de gripă nouă, Varşovia are o altă poziţie. "Ştim că firmele care oferă vaccinuri împotriva gripei A H1N1 nu vor să-şi asume responsabilitatea privind efectele secundare ale acestui vaccin", a declarat Tusk, citat de Mediafax. Companiile farmaceutice preferă să vândă direct guvernelor, iar nu să pună vaccinurile pe piaţă "deoarece răspunderea lor juridică ar fi atunci mai mare", a explicat premierul Poloniei. Aceste firme - care vor avea profituri de 18 miliarde USD din contractele încheiate cu autorităţi sanitare din mai multe state - "cer clauze care nu sunt, probabil, în conformitate cu legislaţia poloneză şi care pun toată răspunderea asupra Guvernului unei ţări în privinţa efectelor secundare şi a eventualelor despăgubiri", a explicat Tusk.
Şeful Guvernului polonez consideră că îngrijorarea legată de această pandemie este exagerată şi că eventuala achiziţionare de vaccinuri va fi "discutată deschis" de-abia "dacă vom avea o declaraţie potrivit căreia Comisia Europeană (CE) îşi asumă responsabilitatea juridică a efectelor secundare ale vaccinului".
Agenţia Europeană pentru Medicamente are "avize" privind utilitatea vaccinării în combaterea pandemiei, dar CE nu şi-a asumat până acum o declaraţie politică privind siguranţa vaccinurilor. În aceste condiţii - cu numai 200 de persoane infectate cu AH1N1 şi niciun deces înregistrat - Polonia preferă să mai aştepte. Pe plan mondial, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că numărul deceselor a depăşit 6.000, începând din aprilie, şi există cazuri de infectări cu AH1N1 în 199 de state şi teritorii.


www.unimedia.md
Petiţie împotriva căsătoriilor între homosexuali în România

Human Rights Watch cere autorităţilor române să permită căsătoriile homosexuale. Nu trebuie permis aşa ceva în România, plus că mai vor să adopte copii. Măsura este o insultă la adresa noastră, a românilor sănătoşi! Nu avem nevoie de o asemenea boală în societatea noastră! Trebuie exclusă căsătoria între 2 persoane de acelaşi sex!
Dacă vreţi ca şi alte persoane să afle despre această petiţie, le puteţi trimite următorul link:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p59520047.html
Vaticanul a promulgat legea privind convertirea colectivă a anglicanilor la catolicism

Vaticanul a anunţat, luni 9 noiembrie 2009, promulgarea Constituţiei Apostolice, care va permite convertirea colectivă la catolicism a tradiţionaliştilor anglicani dezamăgiţi de evoluţiile recente din biserica lor.
Textul, semnat de Papa Benedict al XVI-lea, şi publicat în urmă cu câteva ore de Vatican, instituie o structură "canonică" specifică, "prin care sa se răspunda numeroaselor cereri primite de Biserica din Roma, de la grupuri de preoţi şi credincioşi anglicani, aflate in diferite părţi ale lumii".
De fapt, această deschidere, anunţată în data de 20 octombrie 2009, este deosebit de importantă pentru anglicani, care se opun evoluţiilor din Biserică, incluzând hirotonia femeilor şi binecuvântarea căsătoriilor homosexuale.
"Constituţia apostolică", nume dat celor mai importante legi ale Bisericii, este un cadru care stabileşte principiile acesteia.
Celibatul preoţilor trebuie să fie respectat, dar convertirea anglicanilor deja căsătoriţi va fi examinată "de la caz la caz", prevede noul text.
Credincioşii de rând, anglicani, care doresc să intre în Biserica Catolică, trebuie "să demonstreze acest angajament în scris" şi să adere la Catehismul "specific Bisericii Catolice."
Cu toate acestea, ei pot să păstreze Liturghia "proprie tradiţiei anglicane".
Foştii anglicani vor fi regrupaţi în "dioceze specifice" (fixate direct de Papă), după modelul diocezelor din armată, "instituite după consultarea conferinţelor episcopale locale".
Anunţând această deschidere, Vaticanul a amintit un număr de "20 - 30 episcopi şi câteva sute de credincioşi" anglicani, care ar putea reveni de bunăvoie în sânul Romei, la aproape 500 de ani de la schisma anglicană (1534).

www.lacasuriortodoxe.ro