Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"
Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

luni, 30 noiembrie 2009

Stiri ...din lume adunate...


Papa Benedict şi concubina
Sf. Ioan Botezătorul a fost decapitat pentru că a acuzat concubinajul. Ca să se pună bine cu puternicii lumii, Papa salută concubinele şi poate chiar ... le dă binecuvântare. Dacă altă dată chiar înaintaşii săi excomunicau pe curvari şi pe curve, aggiornamentele au dus ca să se pună din ce în ce mai pregnant problema recunoaşterii divorţului în Biserica Catolică.
sursa www.ortodoxie-catolicism.ro

Fumatul la locul de muncă va fi interzis în totalitate


Parlamentul European solicită Comisiei să prezinte o propunere legislativă în domeniul protecţiei sănătăţii lucrătorilor privind interzicerea fumatului până în 2011 în toate spaţiile închise la locul de muncă, inclusiv în toate clădirile publice şi în transportul în comun din UE. Deputaţii europeni subliniază că discrepanţele dintre legislaţiile interne duc la diferenţe enorme între statele membre în ceea ce priveşte protecţia împotriva fumatului pasiv. Rezoluţia adoptată de parlamentari subliniază că numai o interzicere generală a fumatului în toate spaţiile închise de la locul de muncă, inclusiv în unităţile de alimentaţie publică, precum şi în toate clădirile publice şi în mijloacele de transport în comun poate proteja sănătatea angajaţilor şi a nefumătorilor şi facilita în mod considerabil renunţarea la fumat în rândul fumătorilor. În decembrie Consiliul va adopta o recomandare adresată tuturor statelor membre UE în legătură cu mediile fără fum de ţigară, cu scopul de a susţine şi încuraja eforturile naţionale de a oferi cetăţenilor o protecţie mai bună împotriva fumului de ţigară în conformitate cu angajamentele internaţionale.

www.ziarullumina.ro
Să mai revenim la lumină - Patriarhul Pavle al Serbiei, chipul rugăciunii şi al smerenieiAmintirea pe care a lăsat-o fostul întâistătător al Bisericii Serbiei, Pavle, în întreaga lume ortodoxă, şi nu numai, este una ce nu se poate şterge uşor. Înţelegerea şi trăirea mesajului evanghelic în propria viaţă au fost căutările de căpetenie ale celui care, spre sfârşitul călătoriei sale pământeşti, spunea: „În ziua când ne vom înfăţişa înaintea strămoşilor noştri, să nu ne fie ruşine de ei, nici lor să le fie ruşine de noi". Prin drumul vieţii lui, începând din locul naşterii şi continuând cu locurile unde a studiat, până la acelea unde a slujit, a devenit un simbol pentru Biserica Sârbă. De asemenea, prin viaţa sa şi prin rolul său în lumea ortodoxă, el este şi unul dintre simbolurile Ortodoxiei universale.
sursa:www.ziarullumina.ro