Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

marți, 1 decembrie 2009

Postul bucuriei.....


Marele teolog Sf.Ioan Gură de Aur ne spune: “Postiti? Arătati-mi-o prin fapte! Cum? Dacă vedeti un sărac, aveti milă de el; un dusman, împăcati-vă cu el, un prieten înconjurat de un nume bun, nu-l invidiati, o femeie frumoasă, întoarceti capul în altă parte. Nu numai gura si stomacul vostru să postească, ci si ochiul, si urechile, si picioarele, si mâinile si toate mădularele trupului vostru. Mâinile voastre să postească rămânând curate
de hotie si lăcomie. Picioarele, nealergând la privelisti urâte si în calea păcătosilor. Ochii, neprivind cu ispitire la frumusetile străine… Gura trebuie să postească de înjurături si de alte vorbe rusinoase.”

Stiind acum ce avem de făcut, să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne trimită ajutorul Său, pentru a lupta cu ispita diavolului, pentru a putea iesi din Postul acesta mai curati, mai buni si vrednici de a ne împărtăsi cu Trupul si Sângele Mântuitorului Hristos.