Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

miercuri, 6 ianuarie 2010

Creștinii ortodocsi de stil vechi sărbătoresc Nașterea Domnului


In timp ce credincioşii ortodocşi sărbătoresc Soborul Sfântului Ioan Botezătorul
(7 ianuarie) ortodocşii de rit vechi sarbatoresc Nasterea Domnului.

Crestinii ortodocsi din Republica Moldova sarbatoresc astazi Nasterea Domnului, asa cum se intampla si in Rusia, Serbia, Georgia si Ierusalim.

Astăzi este sărbătoarea iubirii şi a luminii. Este ziua în care s-a născut Iisus, Fiul lui Dumnezeu. O bucurie fără margini s-a revarsat peste lume, acum două mii de ani, la Naşterea Pruncului Sfânt. La 25 decembrie (după calendarul gregorian) şi la 7 ianuarie (după calendarul iulian), creştinii din întreaga lume celebrează Sărbătoarea Naşterii Domnului.
Cu două mii de ani în urmă, Fecioara Maria, prin puterea Duhului Sfânt, a născut în Bethleemul Iudeii pe Pruncul Iisus, într-o iesle săracă. Crăciunul, sărbătoarea Naşterii Domnului, datează din anul 325, când Constantin cel Mare, primul împărat roman creştin, a introdus Crăciunul ca o sărbătoare fixă ce se celebra la 25 decembrie.
De această Sfântă sărbătoare, creştinii adevăraţi trăiesc aceeaşi bucurie, la biserică, în familie şi alături de prieteni. Încearcă să fie mai buni, mai răbdători, îi iartă pe cei care le-au făcut rău şi se roagă ca dragostea dumnezeiască să se reverse asupra tuturor, pentru a trăi în armonie unii cu alții.

Hristos se naşte, Slăviţi-L! Hristos din ceruri, Întâmpinaţi-L!