Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

luni, 15 februarie 2010

A început Postul Mare


Începând de Luni, 15 februarie creştinii ortodocşi de pretutindeni îşi îndreaptă cugetele şi rugăciunile spre Bunul Dumnezeu. Perioada premergătoare Postului Mare a avut drept scop pregătirea fiecăruia dintre noi, pentru întâlnirea cu pocăinţa, pregătirea noastră a fiecăruia pentru luminarea sufletelor şi a cugetelor noastre, ca cu vrednicie şi cu destoinicie să primim Taina Sfintei Spovedanii, urmată de împărtăşirea cu Domnul nostru Iisus Hristos! Prima săptămână a Postului Mare mai este numită şi Săptămâna Mare. Se posteşte mai aspru decât în restul postului, plus la aceasta, în majoritatea bisericilor ortodoxe se cântă cel mai umilitor canon de pocăinţă, scris de Sfântul Andrei Criteanul.
Meniul Săptămânii Mari este următorul:
Luni şi marţi nu se mănâncă nimic. Miercuri, după Sfânta Liturghie se dezleagă la fiertură, o singură dată în zi. Joi se posteşte uscat. Vineri, după Sfânta Liturghie se dă dezlegare la fiertură. Sâmbătă şi duminică, avem dezlegare la untdelemn şi bem un pahar de vin!
Dumnezeu să ne ajute ca să trecem Sfântul şi Marele Post cu Pocăinţă sinceră, cu credinţă şi cu dragoste.
Deja se aude dulcea cântare a Bisericii Ortodoxe: „Suflete al meu, sărmane suflete, deşteaptă-te, sfârşitul se apropie... ".