Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

joi, 15 octombrie 2009

Stiri ...din lume adunate...


Culte sataniste, inregistrate oficial in Bulgaria
Ministrul bulgar al cultelor, Bojidar Dimitrov (foto), a sustinut ideea deputatilor din partidul „Ataka", cu privire la reоnregistrarea cultelor religioase оn Bulgaria, dupa ce a constatat ca in tara sunt inscrise nu mai putin de 101 culte, printre care
si unele sataniste, informeaza Lacasuri Ortodoxe.


Cuvioasa Maica Parascheva
Puţină lume ştie că moaştele Sfintei Parascheva, protectoarea Moldovei, sunt apărate, fiind "legate" printr-un greu blestem încă de la aducerea lor la Iaşi în 1641, în vremea domniei lui Vasile Lupu.În ciuda faptului că mai multe biserici sau mânăstiri se laudă cu rămăşiţe sau părticele ale Sfintei Parascheva, moaştele se află la Iaşi, în Catedrala Mitropolitană. Confuzia provine, după cum susţin teologii, din încurcătura care se face între Sfân ta Cuvioasă Parascheva, din Epivat, şi Sfânta Parascheva Muceniţa.Spre deosebire de Sfânta Cuvioasă Parascheva, care a trăit la o mie de ani după Hristos, Muceniţa a vieţuit în secolele III-IV, în Grecia, nu departe de Salonic. Aceasta a trăit în timpul persecuţiei păgâne şi a murit ca un martir, iar în icoane e reprezentată ţinându- şi ochii într-o mână. Moaştele ei sunt răspândite în mai multe locuri, iar părticele mai mari din rămăşiţele Muceniţei au fost adăpostite la Mânăstirea Miclăuşeni.

Blestemul lui Vasile Lupu şi al lui Varlaam
În schimb, moaştele Cuvioasei sunt protejate datorită blestemului rostit în urmă cu 400 de ani de domnitorul Vasile Lupu şi de mitropolitul Varlaam şi care e înscris sub forma unui sigiliu pe pânză de in în care sunt învelite moaştele de atunci.
Rămăşiţele Sfintei Cuvioase Parascheva nu se află nici ele intacte în racla la care milioane de credincioşi s-au închinat, de-a lungul anilor, la Catedrala Mitropolitană. Din moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva s-au luat, dintru început, tălpile, care au rămas la Patriarhia Ecumenică din Constantinopol şi care se află acum la Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena". Însă, în afară de tălpi, din sfintele moaşte lipseşte şi nasul. Acesta ar fi fost smuls în timpul Primului Război Mondial de un credincios atunci când s-a aplecat să le sărute, neştiindu- se nici azi unde se află acea parte.

Au stat în frig ca să atingă racla
Până ieri, 100.000 de pelerini din întreaga ţară au ajuns la Iaşi, pentru a se închina moaştelor Sfintei Parascheva, depuse la Catedrala Mitropolitană. Mii de pelerini au stat şi noaptea trecută la rând, la temperaturi de -8 grade C, pentru a ajunge la racla Cuvioasei. Din cauza oboselii însă, cinci credincioşi au leşinat şi au ajuns la spital, de luni seară şi până ieri.