Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"
Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

duminică, 12 februarie 2012

Ce mai fac, ce mai zic…

La mine aici ninge in continuare. Deja zăpada s-a aşezat în strat mai înalt decât mine. Nu că aş putea eu să merg pe stradă şi m-ar afecta cu ceva. Eu stau in casă, mă uit pe geam şi mănânc mere coapte .
Şi ştiţi că eu nu mănânc orice aşa, dar merele astea sunt bune tare, mă ling pe degete. Da, pe degete, pentru că deşi mama îmi dă frumos, cu linguriţa, aşa de mult îmi plac că nu mai am răbdare şi iau eu cu mâna!

Cam ce fac eu într-o zi, mai nou: mă trezesc pe la 7, mănânc nişte lapte şi ma joc puţin cu mama şi cu tata, la ei în pat. Vorba vine că mă joc: ăştia dorm şi eu îi zgârii pe ochi, îi trag de păr şi le cânt. Dacă nu mă bagă în seama ţip. Îmi place să ţip. Se aude mişto tare dimineaţa, cred că mă ascultă şi oamenii din stradă. Ca să mai doarmă şi eu să stau cuminte, tata îmi dă o lanternă în mână. E super tare lanterna asta, am observat că face lumină pe perete şi stau şi luminez ce vreu eu. După o oră, mă culc la loc. Şi dorm până pe la 10. Mă trezesc de-a binelea, mă schimbă mama şi după aia încep să mă joc. Am uitat să menţionez că stau în fund, îmi pun toate jucăriile lângă mine şi le iau la rând. Le strang, le mângăi, le mai şi ling, depinde ce îmi inspiră fiecare. De două zile încoace, pe la ora 11 îmi dă mama mărul copt. A vrut să îmi dea si portocală dar i-am scuipat-o in ochi, să mănânce ea acritura aia. Aşa..mănânc în scăunelul meu şi mai ascult şi ştirile în timpul asta. Sunt interesat de chestiile astea cu zăpada, cu guvernul, cu ce se mai discută pe la televizor. Despre zăpadă ascult pentru că sper şi eu să ajung la bunicul şi la naşa cât de curând, iar despre guvern mă interesează că poate aud ceva de mărirea alocaţiilor ...După ce mănânc mărul şi mă plictisesc şi în scaun, trag un pui de somn mic, de vreo jumatate de oră. Mă trezesc şi iar mă joc. Mai merg pe la buni, mai avem musafiri pe la noi prin casă, mai ies pe afară dacă se poate şi nu este foarte frig…Pe la 14-15 mănânc supa crema de legume. Îmi place tare mult, îmi face mama supa asta din morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ardei gras, cartof, ceapă, dovlecel…şi iese puţin dulce, pune şi câteva picături de lămâie si e numai bună, iar mă ling pe degete. Câteodată e horror cu noi doi, că eu bag mâna, întind supa aia pe ochi, pe scaun, pe haine, ea se enervează, dau şi pe ea, după aia râdem…Ca la balamuc.
Ne mai jucam puţin şi ne ia somnul pe amândoi. Tata e plecat de obicei, la biserica sau dă zăpada sau are treabă. Dormim vreo două ore şi când ne trezim mai mănânc şi eu puţin lapte şi începem iar să ne jucăm. Când se face seară facem băiţă şi dupa aia mă îmbrac în pijamale şi stau cuminte şi aştept să vină somnul. Ehehehe... stau cuminte!Pun pariu că aţi crezut! Mă apucă iar pofta de joacă şi când obosesc citesc cu mama din Sfanta Scriptura. Suntem abia la început şi nu am încă o părere despre povestea asta. Am mai rupt şi cate o pagină din carte, că mă cam bat cu mama pe ea. Îmi place totuşi de mama la o fază: tata a zis că dacă mai mă lasă să pun mâna pe cărţi nu i le mai dă să îmi citească. Mama rade şi mă lasă să pun mâna. La început mă joc frumos, după care mă enervez, literele alea arată ca nişte purici, începe să mă mănânce pielea parcă, mă enervez, încep să ţip ca să îi distrag mamei atenţia şi pac pac, rup din pagina aia cu purici mulţi. Mama se chinuie să jumulească foia din mâna mea şi să o indrepte şi leşină de râs. Tata aude zgomot de foaie ruptă şi imediat se uită la noi. Eu iau privirea aia de „cine dom`le, eu?” şi stau cuminte. Şi mirata. Şi el întreabă: “A rupt-o?”. La care mama dă din cap ca nu, ca o bufneşte râsul şi nu poate să şi zică nu. De unde trag concluzia că pot să o am în vedere pe mama pentru viitoare colaborări şi conspiraţii împotriva lui tata. Şi merge şi invers: tata mă ţine în braţe şi ma mai lasă la calculator. Nu prea mult că iar văd litere şi ma apuca cheful de lovit, dar totuşi mă lasă să mai văd şi eu.

Revenind la programul meu, după atâta joacă şi după poveşti şi după tot ce mai păţesc într-o zi, pe la 22 mă ia şi pe mine somnul....Mai beau putin lapte şi trag pe dreapta..Nu dorm chiar toată noaptea neîntrerupt, am grijă să mă mai trezesc măcar o dată,poate de doua ori cum am chef s+o stresey pe mami...sunt cam rautacioasa cateodata...