Bucurie!

"Da-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,Curajul de a schimba ceea ce imi sta in putinta si Intelepciunea de a face diferenta intre ele!"




Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sfanta Mucenita Ecaterina,Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

luni, 12 octombrie 2009

Stiri ...din lume adunate...


Obama vrea mai multe drepturi pentru soldaţii gay
Barack Obama şi-a luat angajamentul de a abroga o nouă lege cu privire la homosexualii înrolaţi în armata americană. Preşedintele SUA a declarat sâmbătă într-un discurs oficial că vrea ca persoanele gay să se poată înrola fărăsă fie nevoiţi să-şi ascundă orientarea sexuală.
Legalizarea cannabisului ar putea stopa criza economică prin omorârea mai multor oameni

Susţinătorii legalizării marijuanei din California susţin că această măsură ar putea scoate statul din criza profundă prin care trece. Nivelul taxelor încasate ar putea atinge 1,5 miliarde de dolari. Ar fi o sumă extrem de importantă pentru statul condus de Arnold Schwarzenegger, cu un deficit curent de câteva miliarde de dolari şi o economie uriaşă, peste majoritatea statelor lumii.

Moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Vasile cel Mare, împreună, spre
inchinare, precum odinioară



Mii de pelerini sunt aşteptaţi şi anul acesta la unul dintre cele mai mari hramuri din ţară, dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi. Credincioşi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate îşi vor îndrepta paşii, gândurile şi rugăciunile pe 14 octombrie către Ocrotitoarea Moldovei, „cea mult folositoare".

Mitropolitul Vladimir a participat la şedinţa Sfântului Sinod al BORu


ÎPS Mitropolit Vladimir, însoţit de părintele secretar Prot. Mitr. Vadim Cheibaş, participă la manifestările prilejuite de aniversarea celor 200 ani de la întemeierea Academiei Teologice din Sankt- Peterburg.

Profesori şi slujitori ai Mitropoliei Moldovei participanţi la cea de-a 200 aniversare a Academiei Teologice din Sankt-Peterburg


Zeci de slujitori şi profesori de la şcolile teologice din Moldova au participat la manifestările prilejuite de aniversarea celor 200 ani de la înfiinţarea Academiei Teologice din Sankt-Peterburg.